12-octubre-2015

Les lliçons multimèdia de Science Bits i la International Science Teaching Foundation han guanyat el premi World Summit Awards en la categoria d’e-Learning & Science com a millor iniciativa d’innovació digital amb un gran impacte social.

Aquest premi analitza les solucions més innovadores de tot el món. Entre les nominades destaquen una aplicació per a la detecció no invasiva i assequible del càncer i un sistema d’integració de les targetes de crèdit en campanyes socials. A més, els guanyadors dels WSA 2015 cobreixen també un ampli espectre d’innovació digital en el mercat de l’educació. Science Bits, amb el seu repositori de lliçons multimèdia de ciències per a l’educació secundària, ha estat reconegut per promoure el canvi d’un model educatiu tradicional, basat en la transmissió de dades del professor a l’alumne, a un model constructivista, basat en la investigació, el pensament crític, el descobriment i l’«aprendre fent».

L’equip de Science Bits està molt orgullós de rebre aquest reconeixement, ja que les seves unitats promouen la comprensió real i la participació dels estudiants en l’aprenentatge de les ciències. A través d’aquest model, els estudiants poden entendre millor per què la ciència és tan important i per què té un impacte tan positiu en les seves vides i en la societat.

Els guanyadors dels premis WSA van ser seleccionats després de dues rondes per un jurat internacional d’experts en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Prèviament a les nominacions del jurat del WSA, cada membre de l’ONU va nominar un producte per categoria en l’àmbit nacional.

40 guanyadors i 24 seleccionats entre 386 nominacions

Science Bits rebrà el premi en la categoria d’e-Learning & Science en el Congrés Mundial dels WSA a Singapur, el 29 de juny de 2016. A la cerimònia dels premis hi haurà representants de l’ONU, experts en TIC i personalitats del sector privat.

LA INNOVACIÓ DEL DEMÀ ENS ARRIBA AVUI:
Science Bits obté el primer premi dins les 40 millors
solucions en innovació digital.

«Per pilotar una innovació digital que tingui pes i valor, cal establir connexions entre la gent. Amb els premis WSA reconeixem avui la innovació del demà. Els guanyadors d’aquest any són una excel·lent selecció del moment actual d’iniciatives que adapten solucions locals a les necessitats locals. Shenzhen serà l’escenari ideal per destacar la tasca d’aquests mestres de la innovació», afirma el president dels WSA, Peter A. Bruck.

El Congrés Mundial dels WSA és una magnífica mostra d’interacció i inspiració, en què s’ofereixen tallers o cites a cegues a empresaris i es reuneixen representants de governs, de l’ONU i del sector privat amb empresaris innovadors.

Sobre els WSA

Els World Summit Awards (WSA) són una iniciativa global de cooperació en l’àmbit de la Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació (WSIS) de les Nacions Unides, en col·laboració amb la UNESCO, l’ONUDI (Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial) i la GAID (Aliança Global per al Desenvolupament de les Tecnologies de la Informació). Els WSA són l’únic esdeveniment a l’apartat de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que inclou la comunitat digital, amb presència a 178 països.

Per a més informació, visiteu la pàgina www.wsis-award.org.